آشنایی با پرسشنامه اضطراب و استرس
آشنایی با پرسشنامه اضطراب و استرس
اضطراب احساسی قدیمی است که از گذشته در جسم و روان ما وجود داشته است. رسالت اضطراب این است که در برابر مشکلات و خطرات از ما محافظت کند. سبک زندگی مدرن نسبت به گذشته ما را بیشتر دچار اضطراب می کند زیرا در این شیوه زندگی روزانه انسان با انبوهی از حوادث، اخبار، نوسانات و مشکلات روبرو می شود و همه ی اینها منجر به اضطراب می شوند. این نگرانی و اضطراب طبیعی است چون آینده مبهم است و تحت کنترل نیست اما اگر این اضطراب بیش از اندازه تجربه شود و زندگی روزمره را مختل کند دیگر طبیعی نبوده و باید آن را کنترل کرد.
اما قبل از هر چیز باید به این سوال پاسخ بدهیم که ❓اضطراب چیست؟ تفاوت اضطراب با نگرانی را می دانید؟❓
زمانی که استرس، نگرانی، ترس و پریشانی بیش از اندازه انسان را درگیر کند و در شرایط عادی و بدون خطر فرد نگران باشد و این علائم به یک رفتار غیرمنطقی تبدیل شود می گوییم فرد اضطراب دارد. افرادی که دچار اضطراب هستند به دلیل شدت درگیری با غم، نگرانی و ناراحتی نمی توانند به راحتی شرایط زندگی خود را مدیریت کنند.
اگر فردی به اضطراب مبتلا باشد و به آن توجه نکند یا آن را مخفی کند این اضطراب به مرور زمان بیشتر می شود و جنبه های مختلف زندگی فرد را درگیر خواهد کرد. بنابراین پذیرش مبتلا بودن به اضطراب گامی مهم در جهت بهبود شرایط است.
علائم اضطراب چیست؟
علائم و نشانه هایی که در فرد مضطرب دیده می شود شامل:
- عدم تمرکز
- اختلال در خواب
- افزایش درد و گرفتگی در عضلات
- تپش قلب
- حالت تهوع
- تنگی نفس
- خشکی دهان
- تنش و بی قراری
- عرق کردن دست و پا
- و…
انواع اضطراب
اضطراب انواع و شکل های مختلفی دارد مانند: اضطراب اجتماعی، اضطراب فراگیر، فوبیا، هراس، وحشت زدگی و… . همه ی این ها شکلی از اضطراب هستند که در جزئیات با یکدیگر تفاوت هایی دارند.
دلایل بروز اضطراب
عوامل مختلفی هستند که منجر به اضطراب می شوند مانند: ژنتیک، نحوه تربیت در دوران کودکی، جنسیت، شرایط تلخ زندگی، استفاده از مواد مخدر، شرایط خانوادگی، تغییرات مغز و… .
اضطراب با وجود اینکه نوعی واکنش ذهنی است اما روی سلامت جسمی و فیزیکی فرد تاثیر می گذارد. اگر اضطراب کنترل و درمان نشود می تواند مشکلات بسیاری را برای فرد به وجود بیاورد. مشکلاتی مانند:
- بیماری های قلبی
- مشکلات گوارشی
- اختلال در سیستم ایمنی بدن
- مشکلات تنفسی
- اضافه وزن
- سقط جنین
- قاعدگی نامنظم
- افزایش احتمال ابتلا به بیماری های دیابت و فشارخون
- تشدید بیماری های پوستی
- و…
پرسشنامه اضطراب و استرس
راه های درمان اضطراب
- روان درمانی
صحبت با روانکاو و کمک گرفتن از یک فرد متخصص می تواند به فرد کمک کند تا بتواند ریشه اضطراب های خود را بشناسد و با انجام تمرین ها و تکنیک های مختلف بتواند بر اضطراب خود غلبه کند.
- دارو درمانی
گاهی پزشک تشخیص می دهد که مصرف دارو به روند درمان کمک می کند. دوز تعیین شده متناسب با نوع و شدت اضطراب می باشد.
- تغییر سبک زندگی
شیوه و سبک زندگی در به وجود آمدن اضطراب نقش بسزایی دارد. مصرف الکل، غذاهای چرب، عدم تحرک و اضافه وزن از عواملی هستند که در بروز اضطراب موثرند به همین دلیل تغییر عادات زندگی می تواند در بهبود اضطراب کمک کننده باشد.
انجام ورزش، تمرین تنفس، انجام فعالیت هایی که باعث خوشحالی می شوند و کارهایی از این دست نیز به روند بهبود اضطراب کمک خواهند کرد.
اگر نمی دانید اضطرابی که تجربه می کنید طبیعی است یا نه می توانید با انجام تست اضطراب از احوالات خود آگاه شوید. پرسشنامه اضطراب بک از شما 21 سوال می پرسد و به شما می گوید اضطرابتان در چه سطحی است و به شما کمک می کند با آگاهی از اوضاع خود برای بهبود شرایط اقدام کنید.
برای ورود به آزمون روی لینک روبرو کلیک کنید پرسشنامه اضطراب بک
همچنین اگر دانش آموز هستید و احساس می کنید به دلیل تجربه اضطراب نمی توانید عملکرد علمی مناسبی داشته باشید می توانید از تست اضطراب امتحان کمک بگیرید و سطح اضطرابتان را بسنجید. در سایت روشها می توانید این تست را به صورت رایگان انجام دهید و تفسیر آن را دریافت کنید.
برای ورود به آزمون روی لینک روبرو کلیک کنید پرسشنامه اضطراب امتحان فریدمن
پرسشنامه اضطراب و استرس
دیدگاهتان را بنویسید