اهمیت انتخاب رشته نهم به دهم
اهمیت انتخاب رشته نهم به دهم | انتخاب رشته نهم به دهم | انتخاب رشته ورودی دهم
انتخاب رشته را می توان یکی از تصمیم های مهم زندگی هر فردی دانست. انتخاب رشته مسیر زندگی شغلی و تخصصی فرد را مشخص می کند به همین دلیل باید با دقت زیاد و آگاهی و شناخت از توانمندی ها، علایق و مهارت های فرد تصمیم گیری کرد تا احتمال خطا و پشیمانی کاهش یابد.
اما تصمیم گیری درست به همین سادگی نیست! زیرا دانش آموزی که پایه نهم را تحصیل می کند و حدودا 15 سال سن دارد هنوز فرصت کافی برای شناخت خود را نداشته است و در اکثریت مواقع طبق سلیقه والدین یا مد جامعه تصمیم می گیرد.
ما به دلیل اهمیت فرآیند انتخاب رشته تصمیم گرفتیم تا در این مقاله در رابطه با این موضوع بیشتر بحث و گفتگو کنیم و تجربیات سال ها مشاوره تحصیلی و انتخاب رشته خود را با شما در میان بگذاریم. امیدواریم این محتوا به شما در انتخاب درست تر کمک کند. با ما همراه باشید.
❓ چرا انتخاب رشته اهمیت داره؟
سال نهم دانش آموزان باید رشته های خود را انتخاب کنند و باتوجه به اینکه شناخت کافی از رشته ها ندارند ممکن است تصمیم گیری برایشان سخت باشد و نتوانند به درستی تصمیم بگیرند به همین دلیل گرفتن مشورت و راهنمایی از فرد متخصص می تواند کمک بسیار خوبی به دانش آموز کند.
همچنین دانش آموزان برای انتخاب رشته به دلیل عدم شناخت کافی از علایق خودشان ممکن است بترسند که اشتباه کنند و آینده آن ها خراب شود و مشکلاتی برایشان به وجود بیاید. گرفتن مشورت در این مسیر می توانند به آگاه شدن آن ها کمک کند.
بنابراین انتخاب رشته سال نهم به جهت مشخص شدن مسیر زندگی حرفه ای فرد اهمیت زیادی دارد و باید همه دقت و انرژی کافی را برای یک تصمیم گیری صحیح به کار برد.
سه مسیر اصلی
دانش آموز در فرآیند انتخاب رشته سال نهم به دهم سه مسیر اصلی پیش روی آنهاست:
- نظری: مسیر کاملا علمی رشته های نظری که به سه گروه علوم انسانی، علوم تجربی و ریاضی فیزیک تقسیم می شوند.
🔸 رشته علوم انسانی: علاقه و توانایی در درس های حفظی جزو فاکتورهای مهم انتخاب رشته علوم انسانی است. رشته های دانشگاهی علوم انسانی شامل: روانشناسی، حقوق، علوم اجتماعی، اقتصاد، مشاوره، مدیریت و… می باشند.
🔸 رشته علوم تجربی:
رشته تجربی جزو رشته هایی است که متقاضی بیشتری دارد و در کنکور سراسری هم رقابت بیشتری را شاهد هستیم. نقطه قوت در درس های زیست و شیمی از ویژگی های اصلی متقاضی های این رشته است. رشته های دانشگاهی علوم تجربی شامل: داروسازی، دندان پزشکی، پزشکی، فیزیوتراپی، پرستاری و… می باشند.
🔸 رشته ریاضی فیزیک: رشته ریاضی به توانایی بالای دانش آموز در درس های ریاضی و فیزیک نیازمند است. رشته های دانشگاهی ریاضی شامل: مهندسی ها، شیمی و… می باشند.
- فنی و حرفه ای: فنی حرفه ای مسیر رشته های فنی تر است که ترکیبی از آموزش و کار فنی است. اگر به کار عملی علاقه مند هستید و دوست دارید سریع تر وارد بازار کار شوید این رشته مناسب شماست.
- کار و دانش: کاردانش مسیر رشته هایی است که کاملا فضای فنی دارند و دانش آموز با کارهای عملیاتی مشغول می شوند. فارغ التحصیلان رشته کار و دانش واحد های کارگاهی بیشتری نسبت به دانش آموزان فنی حرفه ای می گذرانند.
ابهام در شناخت علاقه
گاهی اوقات دانش آموزان نسبت به علایقشان یا شناخت کافی ندارند و یا تردید دارند.
در اکثر مواقع دانش آموزانی که برای انتخاب رشته مراجعه می کنند خودشان می گویند که:
- ما نمیدانیم به چه حوزه ای علاقهمندیم؟
- نمیدونم چه رشته ای برای من مناسب است؟
برخی از بچه ها هم ادعا می کنند که یک رشته را دوست دارند اما با پرسیدن چند سوال از آن ها متوجه می شویم که شناخت کافی از آن رشته ندارند و صرفا چیزی درباره آن شنیده اند.
و گاهی اوقات هم پیش می آید که رشته های خوبی را چون نه دیده اند و نه میشناسند به آن ها علاقه ندارند و جزو گزینه هایشان نیست مثل وقتی که غذایی را نخوردیم و فکر میکنیم دوست نداریم و بعد از تجربه آن متوجه میشویم که طعم جذابی داشته است!
در این مواقع کمک گرفتن از یک فرد متخصص برای شناخت علایق و توانمندی ها کار بسیار نجات بخشی است.
❓ آیا پس از انتخاب رشته سال نهم، قابلیت جبران داریم یا نداریم؟
خبر خوب برای افرادی که نتوانستند در انتخاب رشته سال نهم تصمیم درستی بگیرند و انتخاب خوبی داشته باشند، یا به هر دلیلی در سال نهم به نظرشان درست انتخاب کردند اما با گذشت زمان متوجه خطا در شناخت خود شدند این است که:
در سال دهم هم می توانند رشته خود را تغییر دهند و رشته دیگری را انتخاب نمایند به طور مثال از رشته نظری به رشته فنی حرفه ای بروند یا برعکس.
دانش آموزان در سال دهم می توانند رشته خود را تغییر دهند و انتخاب خود را اصلاح کنند.
امیدواریم که این مطلب به شما در مسیر انتخاب رشته صحیح و اصولی کمک کرده باشد. لطفا نظرات و تجربیات خود را راجع به انتخاب رشته نهم به دهم با ما به اشتراک بگذارید.
برقرار باشید.
❗پیشنهاد❗
اگر به کمک و اطلاعات بیشتری در زمینه انتخاب رشته نیاز دارید، پیشنهاد می کنیم بسته جامع نقشه راه انتخاب رشته را تهیه نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید